Ansvarslösa vuxna

Med dagens höga tempo i samhället, där båda föräldrar måste arbeta, all verksamhet hela tiden slimmas för att sänka kostnaderna, tillgängligheten är dygnet runt med mobiler och internet hinner vi vuxna inte med att uppfostra våra barn. Det upplever jag alltför ofta i i och omkring min dotters liv.

Barn tillåts göra allt mer själva med eget ansvar med devisen att vi vuxna inte ska styra alltför mycket och låta barnen växa med ansvar. För några år sedan lånade min då 11-åriga dotter med kompisar filmen "The Hunger Games" från biblioteket. Vilken åldersgräns gäller? Varför kontrollerar inte personalen på biblioteket vilka filmer som barn lånar?

Vilket ansvar har föräldrar att kontrollera vilka filmer barn ser hemma? Min dotter blev mycket rädd av filmen och har sedan haft mardrömmar. Föräldrar säger att barnen lånade filmen själv för de ville det och filmen var ok. Hur kan det vara ok om barn blir rädda? Och filmen handlade om barn som dödade varandra, vilka signaler ger det barnen? Vuxna har hela ansvaret för allt som barn gör tills de blir vuxna, man får aldrig förneka detta som många gör idag. Det är bland annat därför som skolan ser ut som den gör med sjunkande resultat och respektlösa barn mot lärarna. Lämnade grundskolan, på grund av vantrivsel med arbetssituationen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför har vi skapat de utsatta områdena?

Förorten är ett vackert namn eller... utanförskap

Varför väntar vi på radikal miljöpolitik