Förstatliga skolan


All min erfarenhet visar att barn verkligen far illa när privatpersoner och organisationer utan en lång erfarenhet av undervisning tillåts leka med de som ska bli vår framtid. Ingen respekt för vuxna, vilt pratande medan pedagogen försöker undervisa, elever som lämnar klassrummet utan lov och spring i korridorer… 

På vilken annan arbetsplats skulle detta vara acceptabelt? Ser det så ut på en vårdcentral eller i en rättssal, där personal som jämförs med läraryrket arbetar, nej!

Vad ska vi lärare ha en legitimation till, om man försöker göra sitt jobb  där man inte har någon möjlighet att dela med sig av sin kompetens. Varför är det lugnare i ett finskt klassrum? Varför är det lite bättre i ett svenskt kommunalt? Ja, visst är det stökigt på kommunala högstadier men jag talar om lågstadiet i de friskolor. 

Vilket ansvar tar föräldrar som väljer att sätta barn i dessa friskolor? Vad har dessa barn fått för uppfostran hemifrån när de kan vara så hämningslösa i skolan? Det finns många lugna, hänsynsfulla och respektfulla barn även i friskolor, det har jag erfarenhet av.

Publicerad först på webnode 1 maj 2015 23:41

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför har vi skapat de utsatta områdena?

Förorten är ett vackert namn eller... utanförskap

Varför väntar vi på radikal miljöpolitik