Röstskolka för sjukvården

"Någon" på landstinget påstår i en artikel från svt.se/nyheter att köerna växer till vårdcentralerna i Stockholm. Att man får vänta nästan två månader på icke akuta ärenden. 

Vem har kollat upp detta vid Tensta vårdcentral, för så är det inte där. Varje dag kommer samma personer för små åkommor. Sådant man själv kan behandla eller bara låta vara. De bokar varje dag och personal bokar in dem. Javisst, det finns de som får vänta nära två månader men det är personer med större besvär. Politiker tycker. Tjänstemän tror. Journalister undersöker inte utan rapporterar bara vad politiker och tjänstemän berättar. Åk ut till Tensta vårdcentral och akut!


Istället upplever sig patienter inte förstådda och väljer då akutmottagningarna, DÄR blir det stopp och långa köer på flera timmar!

Som patient förväntar jag mig att få träffa den mest kompetente personen som läkare. Jag känner läkare som har högt internationellt anseende ändå får sitta som underläkare på vårdcentralen i utsatta områden och ta emot patienter utan behov av läkarvård. 

Personer kommer och klagar på att de inte kan arbeta och vill ha förlängning av sitt sjukintyg när det visar sig att denne inte arbetar. Denne har månad efter månad kommit till vårdcentralen endast för att "kräva" ett nytt läkarintyg.


Samtidigt har vi personer från östra unionen som med mycket sämre kunskaper och så bristfälligt språk att patienter inte förstår dem. De åker rakt igenom vår legitimationsbana med AT- och ST-tjänster även fast deras egna länder har högre krav än Sverige på kompetens. De svenska reglerna säger att ingen inom unionen får behandlas sämre än de svenska läkarna. Har de kommit lika långt i hemlandet i sin utbildning som de svenska har de satta rätt att snabbt komma vidare.

Utländska läkare utanför unionen sitter och väntar på jobb även som underläkare medan polska och grekiska läkare får jobb direkt. Och i vårt land har vi dessutom samtidigt läkarbrist? Vem får sitta och vänta på de bästa läkarna, jo jag som patient.

Vem bär ansvaret? Den svenska fackföreningsrörelsen som styr arbetsmarknaden och det socialdemokratiska partiet. Regeringen vågar inte. Oppositionen vågade inte heller så mycket då facket är för starkt i vårt land. Var är folkrörelsen för bättre vård till våra sjuka och gamla? Vem ska man rösta på i nästa val? Ingen. Stanna hemma och bilda opinion på de sociala medierna istället. Kan vi genom Facebook samla "Reclame the City" så varför inte "Reclame our Care" 💜

Publicerad 9 juni 2017

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför har vi skapat de utsatta områdena?

Förorten är ett vackert namn eller... utanförskap

Varför väntar vi på radikal miljöpolitik