Varför väntar vi på radikal miljöpolitik

Larmrapporter slås ifrån av makthavare som USA och Kina. Vem eller vad kan europeiska unionen göra för att sätta press på dem? Varför reagerar ungdomar? De måste leva med en miljö som alltmer gör uppror mot vårt sätt att pressa ur naturen allt vad vi orkar.
Är du törstig, häll bara upp ett glas vatten från kranen. Är du hungrig, beställ bara med en app och maten levereras. Behöver du luft, öppna bara fönstret. Vad behöver vi verkligen mer av för att leva? 
Vad slänger jag i soporna? Förpackningar som inte går att återvinna. Varifrån kommer maten jag har i min matkasse? Svårare att idag hitta frukt och grönt som producerats i Sverige. Närodlat är dyrare. Mycket av det vi idag handlar har långa transporter, ofta från andra sidan planeten. Läste något om att norsk torsk förpackas i Kina och säljs sedan i Sverige, norsk fångad torsk!

Socialliberala krav:
  • återvinningsansvar hos producenten
  • fossil-fria transporter
Vänta, om vattnet innehåller mikroplast och andra föroreningar. Hur kommer det sig? Kan du leva utan plats i till tillvaro? Hur kunde man när det inte fanns, köpte frukt och grönt lokalt. Jag har svårt att klara mig när jag är beroende av påtvingad teknik. Var handlar jag med kontanter? Varför kommer jag inte in till vänner utan porttelefon? Vad gör jag om jag saknar Facebook och smartphone? Vår miljö förstörs allt snabbare. Hur kan Sverige se ut om tio år?

Socialliberala krav:
  • plastförbud
  • bara förnybar energi och avvecklad energislukande verksamhet
  • rökförbud på allmän plats
  • mer kollektivtrafik i storstäder som inte längre tar emot stora mängder inflyttare

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför har vi skapat de utsatta områdena?

Förorten är ett vackert namn eller... utanförskap