Kämpande liberalism

Följer man vad som utspelar sig under Almedalsveckan står det, som jag ser det, alldeles klart hur betydelsefullt det är att Liberalerna och Centern börjar träffas för att börja forma ett tydligt liberalt alternativ i svensk politik. 

När kristdemokraterna börjat förhandla med sverigedemokraterna måste man direkt förstå att man siktar mot att kunna samverka mer nära efter nästa val 2022, kanske att SD erbjuds ministerposter i det fall M-KD-SD får egen majoritet.

Man måste ha det alldeles klart för sig att ju längre socialdemokraterna samverkar med de liberala partierna har vänstern all möjlighet att växa sig starkare, särskilt när vi går in i nästa lågkonjunktur. 

Citat från ett tidigare inlägg i min blogg
"Sverigedemokraterna närmar sig positionen som största parti i riksdagen efter höstens val. Retoriken är nedtonad men folket finns kvar i ledningen och parlamentet. Ett tredje block med SD som alltmer attraherar moderater och kristdemokrater. Inte osannolikt att vi får ett mycket starkt höger-konservativt block med uppemot 40 procent. Orkar moderaterna inte stå emot kan vi snart ha underlag för en majoritetsregering med de två partierna. Kristdemokraterna åker högst troligt ur riksdagen."





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför har vi skapat de utsatta områdena?

Förorten är ett vackert namn eller... utanförskap

Varför väntar vi på radikal miljöpolitik